sábado, diciembre 17, 2011

ANTIGUALLAS: Hölderlin y el estado mecánico




Extraído de AjoBlanco 23


2 comentarios:

Otilie dijo...

Molt bona troballa aquest article d'opinió, sobre la obra de Hölderlin.En primer lloc, no és trivial la distinció entre la poesia dels grans, respecte els versos típic i tópics de los senyoritos que escriben versos. En el primer cas, Manolete diu que la cultura els ha dotat de facilitats per escriure una poesia més profunda.

En segon lloc, es destaca la prosa filosòfica de Hölderlin, fent una distinció entre la definició d'Estat com a mecànic i, per tant,desvinculat del món de les idees, amb tot el que comporta.

No sé si ho dic bé. El cas és que m'ha semblat una excelent reflexió. Poster els meus arguments puguin semblar superficials, no obstant, trobo l'article molt més interessant i profund. Moltes gràcies, amor.

TQM

linus dijo...

Hola amore,

Gràcies pel commentari.

Manolete - ole tu nombre - fa una crítica més o menys irònica al fet que hi han dues caigudes possibles: la de les profunditats: intranscendència de la quotidianitat i la de les altures: l'idealisme.

Malgrat reconeix que Hölderlin cau en la de les altures, li atribueix intuïcions importants per pensar una condició humana alliberada que passa per la supressió de l'Estat.

De fet, Ajoblanco era una revista/fanzine contracultural i, per tant, llibertari.

TQM